Michael & Christinas gård i Pålsboda blir Örebro läns första hustak som står redo att kopplas till en Virtuell Power Plant

Startsida | Kunder berättar | Nyheter

SunRoof är det snabbt växande företaget som installerar framtidens soltak. Drivkraften är att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle och SunRoof har meddelat att de inom kort kommer att vara framtidens Virtuella Power Plant i Europa.

“Tanken är att så många som möjligt ska få chansen att kunna bli mer eller mindre självförsörjande när det kommer till elen. Alla med ett SunRoof kommer virtuellt kopplas ihop och tillsammans kunna skapa ett av Europas största Elbolag”, säger Petteri Olsén, vd på SunRoof.

Onsdagen den 23 e juni vill både Michael och Christina som äger gården i Pålsboda, och SunRoof visa upp den pågående installationen av taket och på
så sätt inspirera människorna i området till att ta kontrollen över sin energianvändning.

”Vi är stolta över att komma på plats i Örebro län och just i Pålsboda. Vi ser fram emot att umgås, grilla korv och möta personerna som bor i området. Vi vill visa dels hur snyggt det är med integrerade solcellstak i och med att de flesta nog tänker på ett helt annat typ av utseende när det talas om solpaneler. De kommer att få en positiv överraskning över att marknadens mest effektiva soltak dessutom är riktigt snyggt”, säger Julian Lundberg, regionchef för Örebro län. Gården kommer att stå öppen för allmänheten mellan 15.30-17.30 och varje besökare ska på förhand meddelar att de kommer.

”Vi vill följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – alla bär på ett socialt ansvar som vi som företag tycker är viktigt att förmedla. Därför kommer vi också att se till så att både handsprit och munskydd finns på plats för de som önskar, även om evenemanget sker utomhus. Sedan är platsen perfekt att vara på då det finns mycket utrymme för att alla ska kunna hålla avstånd”, säger Thea Petersen, marknadschef på företaget.

Gården i Pålsboda får det första integrerade solcellstaket från SunRoof i hela Örebro län.

“Vi ville ha ett tak som skyddar, isolerar och ventilerar huset samtidigt som det producerar grön energi till vår fastighet. Vi är väldigt nöjda med hur processen har sett ut och det är häftigt att se hur vårt tak växer fram och ger ett lyft till hela byggnaden. Därför är det en självklarhet för oss att bjuda in till gården så att folk i vårat område ska få chansen att komma och titta på installationen. Förhoppningsvis kan vi också inspirera andra till att ta steget att investera i ett tak som är bra för både miljön och för framtiden. Sedan är det ju inte helt fel att dessutom kunna spara och tjäna en del pengar på investeringen framöver, säger Christina, ägare till länets första SunRoof.

Tillbaka