×

Choose Your Country or Region

SverigePolskaUSADeutschland

Vanliga frågor
(FAQ)

Varje tak är unikt. Ett solcellstak från SunRoof skräddarsys för en sömlös och effektiv design och funktion. Det är därför flera faktorer som spelar in för att veta vad just ditt soltak kostar. Vi tar hänsyn till taket storlek, lutning och nuvarande skick på undertaget, hinder på taket så som skorsten, stege och takfönster. Generellt sett ökar kostnaderna med varje vinkel och genomförning. Ett större tak kostar ofta mindre per kvadratmeter än ett mindre tak.

Vi garanterar minst 87% av solpanelens ursprungliga styrka i 30 år. 

Ja, vi installerar SunRoof på hela takytan, även på taksidasidor med riktning mot norr. Det ger fortfarande en fin avkastning på investerat kapital att ha solceller mot andra väderstreck än bara mot söder. Det brukar kunna medföra en mer jämn energiproduktion vilket är fördelaktigt. Dessutom gör det att du kan räkna hem din investering snabbare med solpaneler som täcker hela takytan jämfört med endast en sida.

Det är en effektförlustgaranti vilket innebär att effekten som solpanelen utlovar idag inte ska sjunka under 87.5% effektivitet under 30 år.

Vi utgår från solinstrålningen från koordinaterna där din fastighet är placerad ihop med riktning och lutning på ditt tak. Vi tar självklart också hänsyn till panelernas styrka och ditt taks storlek.

Vi rekommenderar inte att gå på taket på grund av säkerheten då glaspanelerna är hala. Våra installationer förbereder för att kunna gå via stege eller liknande för att komma åt exempelvis skorsten och ventilation.

SunRoof är en 2-i-1 lösning vilket innebär att kunderna får solceller och tak i ett. Med SunRoof är solcellerna själva taket. Dessutom tycker många att tryggheten för dem ökar på grund av hur våra garantier ser ut. Vi lämnar nämligen garantier för hela taket och inte endast solpanelerna, vilket är en stor skillnad i jämförselse.

Vi försöker dessutom vara bäst i klassen gällande Co2 utsläpp. Med ett 2-i-1 tak blir taket mer hållbart då inte lika många taklager används vilket är fördelaktigt för både miljön och för ditt hus.

 

Om en solpanel skulle gå sönder är det viktigt att meddela oss så att vi kan komma och byta ut panelen och starta en utredning om varför solpanelen är trasig. Det är viktigt att ingen som inte är certificerad av SunRoof försöker sig på att ta bort eller byta ut solpanelen på egen hand.

För en ren SunRoof yta kan vi få en produktion på 190-200w/m2. Men för att kunna ge en riktig indikation måste vi ta hänsyn till hur fastigheten ser ut i form av riktning, taksidor och genomföringar men också solinstrålning och eventuell skuggning.

När vi designar ett SunRoof tar vi hänsyn till även framtida elbehov. Vår elkonsumtion i samhället ökar kraftigt idag och det är därför fördelaktigt att ta med i beräkningen om du exempelvis planerar att byta till elbil eller installera ett hemmaspa. En överproduktion är alltså fördelaktigt för att säkerställa att dina energibehov täcks även i framtiden.

 

 

Det stämmer att omvärldssituationen har påverkat priserna inom både bygg- och solelsbranschen. Vi jobbar kontinuerligt med att justera priserna för att möta marknaden.

Vårt mål är att alla hushåll och fastigheter ska kunna dra nytta av hållbar energi.  Våra kunder och hållbara val vid takbyten är viktigta för oss. Därför är  a och o för SunRoof att vi fortsätter att möjliggöra för en imponerande avkastning för alla våra kunder på deras installerade soltak.

Ja, SunRoof är i grunden ett svenskt företag. Idag är vi stolta över att vara etablerade i flera europeiska länder och i USA.

Har du inte hittat något svar?