×

Choose Your Country or Region

SverigePolskaUSADeutschland

Vanliga frågor
(FAQ)

SunRoof-taket har världens minsta CO2-fotavtryck. Denna teknik har oändlig potential som kan konkurrera med produktion av elektricitet från fossila bränslen och ger oss ren elektricitet för alltid!

Absolut! Prosumer är en deltagare i prosumerprocessen, dvs. en konsument som producerar en produkt för att konsumera den på egen hand och för sina egna behov.

Alla fysiska personer som vill producera sin egen energi kan installera en uppsättning på upp till 50 kW utan licens eller etablering av ett företag, och kraftverket är skyldigt att lagra överskott av vår producerade el.

Det är teoretiskt möjligt, medan installationen förutom SunRoof måste vara utrustad med energilagring. På soliga dagar, när energiutbytet blir högt, överstiger vår förbrukning, kommer överskottsenergi att lagras. Det kommer att användas i de fall där energiutbytet blir lägre än förbrukningen, t.ex. på molniga dagar.

Ja. En som mäter inte bara hur mycket energi man har använt, utan också hur mycket man har producerat tack vare SunRoof-täckningen.

SunRoof-tekniken är underhållsfri eftersom el produceras utan din inblandning.

SunRoof-teamet arbetar effektivt, noggrant och samtidigt upprätthåller ordningen på byggarbetsplatsen. För ett medelstort hus vars tak inte är komplicerat tar monteringen 3 – 5 arbetsdagar.

Installation av SunRoof-beläggning ska rapporteras till energileverantören eftersom den måste byta vår elmätare med en som fungerar i båda riktningarna. Det vill säga, den ska mäta hur mycket energi vi använder och hur mycket vi lägger i nätverket.

Svensk kvalitet garanterar högsta standarder. SunRoof-tak genomgår uthållighetstester och är certifierade av RISE-institutet. De har bevisat sig hos de mest krävande kunderna och är nu tillgängliga på vår marknad

Traditionell täckning uppfyller byggnadens skyddande funktion mot väderförhållanden. Den tillåter inte fukt att tränga in i och skyddar mot värmeläckage från byggnaden. SunRoof-täckningen uppfyller dessa grundläggande uppgifter och stöder dessutom aktivt vår hem budget genom att sänka elräkningarna till och med noll.

Alla elektriska apparater! För vardagligt bruk som hushållselektronik / vitvaror men vi rekommenderar också elvärme. Dessutom är det värt att tänka på framtiden – en elbil är en fråga om tid.

Om du bestämmer dig för att producera din egen el, kommer SunRoof-teamet att stödja dig i formaliteterna. Vi ska kontrollera de tekniska förhållandena för elanslutningen. Vi ska utvärdera takkonstruktionen och ge stöd när den kommer att kräva förändringar i design eller modernisering.

Inom 3 till 10 år.

SunRoof-tak är definitivt billigare lösning än tak + solinstallation. Svensk design går hand i hand med ekonomin. Våra säljrepresentanter kommer gärna att ge kostnadsberäkningar.

SunRoof beräknar solpotential på varje tak. Ekonomiska beräkningar är skräddarsydda för både bostäder och kommersiella tak.

Visst kan du. SunRoof-teamet rekommenderar dock idag att beakta behoven i en föränderlig värld och förbereda systemet för framtida behov. Vi ska gärna prata om behov och ge råd om vilken effekt som är mest effektiv.

Om ditt tak behöver bytas, är det värt att byta ut det med ett SunRoof-tak. Att installera ett nytt tak + samtidigt installera en solinstallation är definitivt dyrare. SunRoof erbjuder tjänsten att demontera det gamla taket och ersätta det med ett soltak.

Solenergi är idag mer prisvärt och allmänt tillgängligt. SunRoof-tak hjälper att spara pengar genom att byta ut el från nätet med solenergi som produceras på taket.

Ja, invertern har ett system som gör det möjligt för användaren att analysera elproduktion online och upptäcka installationsproblem och fel.

Inverterns huvuduppgift är att omvandla den likström som solcellerna producerar till växelström, synkroniserad med elnätet.

Ett tak som är korrekt installerat av ett erfaret SunRoof-team utgör ingen risk för ditt hem.

I det här fallet använder vi överskottsenergi som genereras på soliga dagar och lagras i nätverket eller batterierna. Ägaren till SunRoof-installationen kan på ett fördelaktigt sätt samarbeta med det offentliga nätverket. Anläggningar med en kapacitet på upp till 10 kWp kan ta emot 80 % av den överförda energin från nätverket, medan anläggningar med en kapacitet på 10 till 40 kWp – 70 % av den överförda energin.

Det högklassiga SunRoof-soltaket kommer att fungera i över 30 år.

Har du inte hittat något svar?

Våra experter svarar gärna på alla dina frågor.