Skip to content
Menu
Menu

Om oss 

Upptäck hur vi blev den oöverträffade ledaren på marknaden för byggnadsintegrerade solcellstak 

SunRoof har ända sedan starten haft som mål att påskynda världens övergång till hållbar energi på ett enkelt sätt och utan kompromisser på kvalitet och design. Vi tycker att solenergi bör vara tillgänglig för alla, vilket säkerställer en renare framtid för dig, din familj och vår planet jorden. 

Pionjär inom solenergi

Företaget grundades av Karol Kaniuk (CPO), hjärnan bakom tekniken, i syfte att utveckla ett integrerat solcellstak som utmärker sig i världen för sin höga estetik och toppklassiga effektivitet. SunRoof fick fart under 2018 när Karols bror Lech Kaniuk (CEO) anslöt sig till företaget. Han tog med sig erfarenhet av att bygga framgångsrika varumärken som Delivery Hero, PizzaPortal och iTaxi, vilket ledde till snabb tillväxt. 

Om oss
Om oss

Möjligheter med SunRoof över hela världen 

Efter vår framgång i Sverige, utrustade med kunskap, erfarenhet och stark finansiering, startade vi en dynamisk, global expansion. Under 2019 stärkte SunRoof också sitt ledarskapsteam med Martyn Szczepankowski (advokat, grundare och ex-Expert VD), som har drivit fram nästa steg i utvecklingsplanerna i CEE-regionen. 

Född i Sverige, startskottet för

Europas solenergirevolution 

Vi tillhandahåller också tjänster för kunder i Sverige, Polen och Tyskland, med planer på att skala upp ytterligare. SunRoofs 2-i-1-solcellstak har fått stor spridning – från privata hem till kommersiella anläggningar och offentliga byggnader. 

Om oss
Om oss

Stärkt av ledande fonder  

Vår banbrytande teknik har väckt intresse hos de främsta europeiska fonderna inom klimatteknik. SunRoof har framgångsrikt samlat in mer än 35 miljoner euro från ledande investerare som Klima Energy Transition, World Fund, Nordic Alpha Partners, Legal & General Capital och några andra, såsom Level2 VC och SMOK Ventures. 

Om oss
Om oss

Mer än ett tak 

SunRoof handlar inte bara om solcellstak; vi erbjuder husägare ett komplett energihanteringssystem som leder utvecklingen mot en era av förnybar energi och ett hållbart liv. Vår långsiktiga vision är att bygga det största och smartaste nätverket av uppkopplade solcellshus i världen. 

Priser och utmärkelser 

Om oss

Karriär 

Gå med i vårt internationella team av innovatörer inom solenergiteknik och låt oss forma en hållbar framtid tillsammans. 

Om oss

Teknologin 

Se hur vi revolutionerar insamlingen och användningen av förnybar energi med hjälp av våra integrerade solcellstak.