Om oss

Innovationens mänskliga ansikte

 

Tillsammans med de mest modiga innovatörerna och specialisterna på soltak har vi skapat SunRoof – en kombination av takpanna och solceller. Vi bygger en värld fri från kolenergi.

Lech Kaniuk

Lech Kaniuk

En erfaren chef, serieentreprenör och expert på skalbarhet.

Under de senaste åren har han förvaltat en portfölj av företag som verkar inom modern teknik, finans, fastigheter, fotovoltaik och energi. Medgrundare till varumärken som Delivery Hero, PizzaPortal, iTaxi, Bean & Buddies, ePark, Heimdal, Nidavellir, JLS Property, Dropbybox.com, Prowly.com och Migam.org

Talare, mentor, föreläsare. Författare till den polska boken ”Siła Pędu” (”Drivkraftens Styrka”)

Utsedd till en av de 50 mest kreativa i affärsmagasinen ”Brief”.

För närvarande är han verkställande direktören och huvudägare i SunRoof. Företaget skapar innovativa tak från solpaneler. SunRoof verkar i Skandinavien, Polen och Afrika.

Karol Kaniuk

Karol Kaniuk

Han har redan fått kompetens inom energibesparande bostäder vid det prestigefyllda Halmstads universitet i Sverige. Han ledde flera framgångsrika företag inom bygg- och anläggningsindustrin. Har över 10 års erfarenhet i byggande av soltak. En pionjär inom taklösningar med användning av förnybara energikällor. Han är en långvarig expert inom solindustrin, driver och har övervakat många komplexa projekt, hanterar verkställande team och säkerställer högsta standard i enlighet med RISE-institutets riktlinjer.

SunRoof - Marek Zmysłowski

Marek Zmysłowski

Entreprenör och investerare, expert på internetföretag på tillväxtmarknader, författare till bästsäljaren „Goniąc Czarne Jednorożce” (”På jakt efter de svarta enhörningarna”).

En afrikaentusiast, han fokuserade sin verksamhet på den kontinenten. Hans bakgrund är från bl.a. på Rocket Internet.

Idag är han grundaren av: HotelOnline.co - ett bolag som skapar programvara för hotellbransch på Jumia Travel - Afrikas största online-bokningstjänst, ett bolag noterat på NYSE (New York-Börsen). Han är mentor i afrikanska projekt av organisationer som Google och Världsbanken.

2014 valdes han av IT News Africa Magazine till en av de tio bästa teknikerna.

SunRoof - Martyn Szczepankowski

Martyn Szczepankowski

Advokat, grundare och VD för Expert - ett landsomfattande logistikföretag. Tidigare hade han ett antal ledande befattningar i tidiga skeden, medelstora och stora företag, inklusive iTaxi.pl, Pizzaportal och DTS.

SunRoof - Rafał Plutecki

Rafał Plutecki

Han har varit en den av startupscenen, ny teknik och internet i över 20 år.

I sin karriär var han bland annat grundare och VD på Internet Technologies, ett av de första polska Internetföretagen. Verkställande partner för VC Innofund-fonden. Regiondirektör på Infopraca webbplatsen från Group Intercom. Grundare och VD på Tempo från mikroförsäkringsbranschen. Rafał är också en aktiv affärsängel. Tidigare chef för Google Campus Warszawa, del av Google for Startups.

SunRoof - Rafał Plutecki

Paulina Szwed-Dobrzyńska

Marknadsförare och PR-specialist.
Hon byggde och implementerade framgångsrikt marknadsförings- och PR-strategier. Hon genomförde många marknadsföringskampanjer med hjälp av ATL, BTL, Digitala verktyg. Hon implementerade projekt inom B2B/B2C/B2A-sektorerna för kända polska och internationella företag.

Specialist i krishantering. De huvudsakliga verksamhetsområdena är främst kundservice, marknadsföringskampanjer, arbetsgivarvarumärke och marknadsföringsforskning. Hon fick erfarenhet av de första polska flygbolagen Centralwings och sedan i flera år var kopplad till finanssektorn inom mBank, Getin Bank och BFF Banking Group.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
new are house

En ny era inom takområdet

 

På SunRoof har vi utvecklat det mest effektiva och miljövänliga soltaket. Kärnan i företagets verksamhet är att påskynda världens övergång till förnybara energikällor. Vårt mål är att ersätta alla tak med soltak som kommer att producera tillräckligt med el för att fullt ut täcka den växande efterfrågan av energi och säkerställa en ekologisk framtid.

En revolutionär idé för soltak skapades i Sverige 2013. Vi baserade den på solteknologi, hög kvalitet och svensk design som ligger före de nuvarande möjligheterna. På detta sätt har vi nått en ny nivå av takfunktionalitet. Tak som samtidigt skyddar, isolerar och ventilerar huset och producerar el. Som är integrerat med byggnadens arkitektur. En rak, lätt och enkelmonterad konstruktion tack vare ersättning av många taklager med nytt specialutvecklat material och fästningar. Matchande paneler och lister smälter perfekt in i en enhet och garanterar maximal estetik. De ger en modern design för att skapa uppmärksamhet med en glatt yta som absorberar solstrålning. En mer innovativ lösning än någonsin tidigare.

new are house
new standard

Vi sätter en ny standard inom byggandet – ACTIVE Home

 

ACTIVE Home är en ny kvalitet för att bygga energisjälvförsörjande byggnader. Idén manifesterar sig i en harmonisk kombination av tre mänskliga viktiga aspekter: komfort, energi och miljön. Med egenutvecklade lösningar kan man maximera förbrukning av elektricitet som produceras av SunRoof-taket för att tillgodose elbehovet.

SunRoofs globala potential

 

Vi vill ge alla tillgång till ett ekologisk, effektivt SunRoof-tak. Vi skapar banbrytande tekniker och introducerar djärvt vår vision om en värld av hållbar energi till andra länder.

Försedda med starka strategiska kompetenser, kunskap och erfarenhet, går vi in på den centraleuropeiska marknaden. I det första steget tar vi i Polen. Här är den enorma och hittills outnyttjade potentialen för fotovoltaisk utveckling i sitt startskede.

SunRoof Global
SunRoof

SunRoof Technology

 

I det polska FoU-centret av SunRoof utvecklar vi de bästa skandinaviska modellerna för att förbättra innovativa soltak och introducera ekologiska innovationer på den polska marknaden. Vi skapar morgondagens teknik för att bygga en verklighet baserad på förnybara energikällor.

Ett designteam i världsklass arbetar med avancerad teknik och testar nya lösningar. Vi genomför FoU-projekt inom:

BIPV – utveckling av nya konstruktioner, material och produktionsprocesser och solsystem för att maximera effektiviteten

funktionalitet – teknologiutveckling, inklusive det egna avisningssystemet, som garanterar att hela takytan förblir fri från snö och is, och därigenom tillhandahåller rätt mängd energi

estetik och unikhet – Vi arbetar med färg, form och material så att varje takkonstruktion har en individuell karaktär.