Jens Byggmark går in som investerare i soltaksföretaget SunRoof

Startsida | Aktuellt | Nyheter | SunRoof

Byggmark åkte sin sista världscuptävling 2017 efter 14 år i svenska alpina landslaget. Sedan dess har han intresserat sig för affärsvärlden, mer specifikt inom startup-scenen och fokus på hållbara lösningar. Nu har skidstjärnan gått in som delägare i det svenska soltaksföretaget SunRoof.

Företaget är en startup som exploderat på den svenska marknaden under 2021 och Byggmark tror starkt på företaget och branschen.

– Jag känner både respekt och förtroende för dem som driver SunRoof. De har stora erfarenheter inom entreprenörskap och deras innovativa lösningar och idéer är något som skiljer SunRoof från andra bolag i branschen, säger Jens Byggmark.

Solenergiföretaget har beskrivits som framtidens taklösning och erbjuder integrerade soltak med högeffektiva premiumpaneler. Grunden för produkten lades 2013 med företagets egenutvecklade monterings- och ventilationssystem, men det var inte förrän 2020 som bolagets nuvarande form etablerades. Byggmarks intresse inför startups och hållbarhet har sedan han avslutade skidkarriären vuxit allt mer. Det var i samband med Jens Byggmarks och frun Michaela Byggmark Delérs husbygge som Jens fick upp ögonen för SunRoof.

– Jag insåg snabbt att företaget erbjuder någonting utöver det vanliga då det kommer till både solenergi, design och miljö. Det är en solklar produkt som inte varit tillgänglig tidigare med samma höga prestation och låga klimatavtryck. Efter några samtal med SunRoofs VD har jag både investerat i bolaget och engagerar mig 100% operativt, säger Byggmark.

Företaget erbjuder inte bara integrerade soltak som ska ersätta traditionella tak, utan satsar även stort på tech och innovation. Nu finns planer om att lansera en elhandelsplattform för grön energihantering på internationell nivå.

– Det är inte längre försvarbart att bygga nya fastigheter som inte tar tillvara på potentialen till ökad hållbarhet. Jag ser gärna att alla nya fastigheter i Sverige använder sig av hållbar energi, och här är soltak en riktigt bra möjlighet. Med dagens elpriser och klimatförändringarna känns det helt rätt att både investera tid och pengar i SunRoof, säger Jens.

– Vi har haft en fantastisk utveckling sedan nystarten 2020 och tar nu nästa steg för att öka marknadsandelarna i Sverige. Vi är stolta över att Jens väljer att investera i SunRoof vilket stärker vår position som det självklara valet för ett tak i framtiden, säger Petteri Olsén VD på SunRoof Sverige.

Tillbaka