×

Choose Your Country or Region

SverigePolskaUSADeutschland

SunRoof presenterar exklusivt partnerskap

Möjligheten att vara självförsörjande på energi blir alltmer viktigt i dagens föränderliga sammhälle. Vi uppmanar alla våra kunder att ha en hållbar energilagring.

Vi vill samarbeta med de bästa varumärkena som delar våra värderingar inom innovation, hållbarhet och strävan efter en bättre framtid. Vi har därför valt att ingå ett partnerskap med Sonnen.

En VPP kan tjäna dig upp till 35 000 SEK/år

En VPP – Virtuell Kraftverksanläggning, är ett nätverk av decentraliserade energikällor som hanteras gemensamt. Sonnen kopplar samman lokala nätverk av Sonnen-batterier för att bilda en enda förnybar kraftverksanläggning som delar sin kraft.

Med din SunRoof- och Sonnen VPP-lösning får du:

 • Tjäna en vinst – sälj din överskottsenergi och tjäna upp till 35 000 SEK per år bara från din SunRoof och Sonnen-batteri
 • Stabilisera nätet – din överskottsenergi hjälper till att minska risken för strömavbrott och säkerställer en stabil elförsörjning
 • Miljömässig nytta – genom att sälja din energi bidrar du till en värld som är mindre beroende av fossila bränslen
 • Framtidssäkring – i takt med att världen övergår mer till förnybar energi kommer du att ligga i framkant och dra nytta av både ekonomiska och miljömässiga fördelar

Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en hållbar helhetslösning där SunRoof med batterisystemet ger dig:

 • Marknadens säkraste batterilagringssystem
 • Det mest hållbara och tåliga systemet
 • En smart energialgoritm som optimerar utefter dina behov och besparingar
 • Kontinuerlig förbättring genom automatiska uppdateringar
 • Du kan övervaka din data dagligen, veckovis, månadsvis eller årligen genom appen
 • Det är modulärt. Till skillnad från andra batterier behöver du inte byta ut det om du önskar mer kapacitet. Du kan enkelt uppgradera om du önskar. Ditt köp idag är allt du behöver för framtiden
 • Giftfritt
 • Återvinningsbart
 • 10 års garanti eller 10 000 cykler, beroende på vad som inträffar först. Inkluderat i Sonnen Protect utan extra kostnad

En hållbar batterilagring är viktigt av flera anledningar:

 • Var aldrig utan elektricitet. Genom att lagra din energi i batteriet kan du använda den när solen inte skiner, under natten, eller vid strömavbrott och nätverksfel.
 • Var oberoende av stigande elpriser. Om du någonsin behöver använda nätet säkerställer din lagrade energi att du inte blir beroende av tidsbaserad prissättning. Historiskt sett har dessa priser varit väldigt höga.
 • Gå med vinst. Med vårt kommande VPP (Virtuella kraftverk) kommer du kunna använda lagrad energi för att sälja överskottet och tjäna pengar. Du kan vara en av många hushåll som agerar egna energileverantörer, tack vare kombinationen av ditt SunRoof och Sonnen-batteri.
 • Bidra till ökad hållbarhet. Dessa punkter gör tillsammans att du kan minska användningen av fossila bränslen ännu mer, och därmed minska utsläppen av växthusgaser.

FAQ

1. Hur mycket batterikapacitet bör jag ha?

Det är viktigt att ha i åtanke hur mycket el du förbrukar per dag eller per månad. Tips: För att hitta rätt kapacitet för ditt hushåll, kontrollera din elmätare på morgonen och på kvällen under några dagar för att ta reda på vad du förbrukar under spetsbelastnings tider (till exempel mellan kl 06:00 – 18:00)

I Sverige behöver ett genomsnittligt hushåll vanligtvis 400-500 kW per månad, vilket motsvarar cirka 15 kW per dag.

Vi rekommenderar Sonnen 11 kW batteri sB10 Performance. Sonnen-batterier är ett modulärt system och kan utökas när som helst i steg om 2,5 kWh (modellerna sonnenBatterie 8, 9,43 och 9,53) eller 5,5 kWh (sonnenBatterie10).

2. Kommer ett Sonnen-batteri fungera med mitt SunRoof?

Ja! Sonnen-batterier fungerar med alla växelriktare och vi erbjuder till och med gratis installation fram till den 31 januari 2024 . (Begränsat erbjudande).

3. Varför bör jag välja ett Sonnen-batteri?

Sonnen batteri lagrar inte bara energi, den är smart. Det är en helintegrerad, smart hem batterilösning som består av säkra och långvariga litiumjärnfosfat (LiFePO4)* batterimoduler, intelligent energihanteringsprogramvara och en kraftomvandlare.

Varje hushåll använder och producerar energi på olika sätt. Ett Sonnen batteri tar hänsyn till detta genom sin smarta energihantering och utnyttjar din solenergi maximalt genom att svara på ditt hems specifika energibehov. Systemet maximerar din egen konsumtion och därmed dina besparingar. Sonnen batteri är utformad för att hålla mycket längre än garantiperioden och använder den säkraste celltekniken. Sonnen har sålt mer än 90 000 SonnenBatteries över hela världen.

Ditt batteri förblir anslutet till internet och får regelbundna uppdateringar för en bättre presentation. Med hjälp av portalen eller Sonnen-appen kan du se dagliga, veckovisa, månatliga och till och med årliga data när du behöver det.

4. Vad är ett LiFePO4-batteri?

Litiumjärnfosfat (LiFePO4) batterimoduler anses vara bättre än andra moduler, som t.ex. litiumjon (Li-ion) batterier, på grund av följande skäl:

 • Säkerhet: mindre benägna att överhettas och få termisk överbelastning (intern temperaturökning som kan orsaka brand). Detta gör dem till ett säkrare val jämfört med andra batterier.
 • Längre livslängd: batterier går igenom höga ladda-urladda cykler, vilket gör dem benägna att försämras på grund av användning. LiFePO4-batterier kan klara fler cykler än andra batterier, vilket gör dem mer hållbara och kostnadseffektiva på lång sikt.
 • Urladdnings stabilitet: de är mer stabila när de avger lagrad energi, till skillnad från batterier som är mer benägna till att plötsligt få ett spänningsfall när de avger energi. Instabilitet i energiurladdning kan påverka hushållens enheter och system, inklusive elfordon. LiFePO4-batterier är relativt stabila, även när de är i slutet av sin livslängd.
 • Extrem temperaturtålighet: LiFePO4-batterier kan prestera väl i ett brett temperaturområde, med både varma och kalla förhållanden.
 • Låg självurladdning: de behåller den lagrade elektriciteten under en längre tidsperiod jämfört med andra batterier när de inte används.

Inga giftiga material: de är bra för miljön – batterierna använder järn, fosfat och litium, som inte är giftiga eller farliga. Till skillnad från andra batterier som använder kobolt, kadmium, etc., som är skadliga och giftiga. Dessutom kan LiFePO4 enkelt återvinnas eftersom de använda materialen kan extraheras och återanvändas.

5. Kan du berätta mer om garantin?

Du får 10 års full garanti på alla dess komponenter. Det innebär att din investering är skyddad i 10 år eller 10 000 cykler, beroende på vad som kommer först. Under garantiperioden täcks alla komponenter i ditt sonnenBatterie: omvandlaren, all kraftelektronik, energihanteraren och batteri modulerna. Även sonnenProtect levereras med en 10-års garanti. Efter 10 år kommer sonnenBatterie fortfarande att ha en lagringskapacitet på minst 75%.

6. Påverkar anslutning till en VPP garantin?

Nej, garantin tillåter laddning och urladdning av batteriet 10 000 gånger under 10 år. Den är därför utformad för att möjliggöra flera laddningscykler per dag, vilket gör den till en av de få lagringslösningarna som är användbara för användning i virtuella kraftverk (VPP).

7. Vad är VPP och vad kan jag förvänta mig av det?

SunRoof och Sonnen Premium Partnership kommer snart göra det möjligt för våra kunder att ansluta sig till ett virtuellt kraftverk (VPP).

Sonnen’s banbrytande virtuella kraftverksteknik länkar samman lokala nätverk av sonnenBatteries för att bilda ett enda förnybart kraftverk som är kapabelt att använda tillräckligt med lagrad solenergi för att minska användningen av traditionella fossila bränslen och sänka CO2-utsläppen.

Genom att använda SunRoof i ditt hem tillsammans med Sonnen intelligenta batterier och banbrytande VPP-programvara, kan du få ren pålitlig energi, större energikontroll för lokala elnäts operatörer och ekonomiska fördelar.

8. Hur lång tid tar det att få mitt batteri installerat?

Från det att kontraktet har undertecknats kan du förvänta dig att få ditt nya batteri installerat ungefär inom 2-3 veckor.

9. Vad är Sonnen Protect?

SonnenProtect 8000 upptäcker automatiskt strömavbrott. Tiden för omkoppling för att säkra ditt hem från elnätet är cirka 5 sekunder. Att säkra ditt hem är avgörande så att du kan hålla din sonnenBatterie och PV-paneler igång. Detta gör det möjligt för dig att fortsätta att generera, lagra och använda energi i ditt hem.

10. Vad händer efter den 31 januari 2024?

Vi har ett exklusivt begränsat erbjudande för våra kunder på rund av den rådande situationen i världen samt en gest till ära av att vi erbjuder ett nytt premiumpartnerskap med Sonnen. Som kommer pågå till slutet av November.

Det finns ingen garanti att erbjudandet kommer att vara tillgängligt efter detta datum. Vi förväntar oss att erbjuda ordinarie fullpris för Sonnen-batterier och VPP från och med den 31 januari 2024.

11. Kan jag returnera batteriet innan 12 månader går ut?

Vi erbjuder en full återbetalning endast efter 12 månader, eftersom det är den period som de flesta kunder kommer att kunna uppleva ett års värde av fördelar, med en fullständig smart batterilagring av premiumkvalitet. Det inkluderar möjligheten att ansluta till ett VPP-system och etablera en möjlighet att tjäna vinst. Det kommer därför inte att vara möjligt att få en återbetalning innan 12 månaders kontraktsperiod har gått ut från inköpsdatum, men du är välkommen att göra det efter 12 månader utan vidare frågor.

12. Kan du berätta mer om betalningsplanen?

Självklart! Vi erbjuder en särskild betalningsplan:

 • 10 % av kontraktsbeloppet – vid beställning
 • 50 % av kontraktsbeloppet – vid materiell leverans
 • 40 % av kontraktsbeloppet – vid slutinstallationen

*Installation ingår i priset